FREDAGSLINKS – Uge 35

En ugentlig opsamling af videoer, billeder, læsestof og links, du sikkert kunne leve uden, men som gør fredagen lidt mere interessant. Tidligere udgaver ligger her.

God fornøjelse. Og god weekend!

 

TJEK EMAIL I ØDEMARKEN
Det her kunne godt blive interessant. En mailklient der lover at kunne hente mails, selv når der ikke er nogen kontakt til 3G eller 4G. Hemmeligheden skulle være en kombination af SMS-gateways og en web-applikation. Offmail er ikke færdig endnu.

 

JA TAK
En billig, avanceret mini-kopter kontrolleret med smartphones. What’s not to like?

 

DET ER IKKE FACEBOOK DEN ER GAL MED
Sociale medier får tit skylden for, at vi som art er blevet overfladisk og iscenesættende. Men det er der ikke noget nyt i. Jeg synes Heidi Vesterberg har nogle interessante pointer:

Vi har altid været sådan. Familier har altid forsøgt at se lykkelige ud ved ankomsten til årets familiefest. Selv om de lige har skændtes og været ved at slå hinanden ihjel. Vi har altid haft flere blomster, og nydelige arrangementer  i forhaven end i baghaven. Vi har altid forsøgt at fremstille os selv lidt bedre, smukkere, klogere og sjovere end vi i virkeligheden er. Så længe vi selv står for iscenesættelsen, er det vel ok?

 

NØRD-GYMNASTIK
Amazon har denne interessante bog på hylderne: Fitness for Geeks. Og nej, det er ikke gymnastik-øvelser til musefingeren. Det en samling opskrifter og tips til, hvordan man kan trække viden fra software-industrien ind i sin motion og kost.

 

SLET MIG FOR HELVEDE
Får du akut lyst til at forlade Facebook, LinkedIn eller andre webtjenester, så kommer Justdelete.me til undsætning. Her er samlet genveje til at opsige konti på de forskellige tjenester og vurderinger af, hvor svært det er at slippe fri af de respektive tjenester.

 

LAV EN OMVENDT TO-DO-LISTE


Kloge ord om produktivitet. Det handler ikke om at arbejde hurtigere. Det handler om at skære uvæsentlige opgaver væk. Det får du hjælp til her. Lav for eksempel en negativ to-do-liste og vær paranoid!

 

WEBDESIGN I OVERHALINGSBANEN
Ret fascinerende timelapse-video. 10 timers arbejde med en PSD-fil til et færdigt site er komprimeret ned til 20 minutter. Lavet af webbureauet Wpkonsulent.dk

 

FORSTÅR DU HVAD DINE BØRN SPILLER?
Mange af de forældre, der lige nu er ved at opdrage teenagere, spillede selv Tetris og Super Mario i deres ungdom, og de har ikke nødvendigvis begreb om de spil, som poderne nu spiller.
Derfor synes jeg, det er ret interessant, at biblioteket i Valby tilbyder undervisning om spil til forældre. For eksempel Call of Duty og Battlefield. Det har jeg ikke set andre steder. Bibilioteket tilbyder lignende undervisning om Minecraft, League of Legends og World of Warcraft.

 

TO TELE-MILLIONÆRER TALER UD
John G fra Meremobil.dk har  scoret  endnu et godt interview. Denne gang med Frank Rasmussen og Mads Peter Veiby. En interessant og ærlig snak om at være tæt på at opgive drømmen – for derefter at sælge sit firma for mange millioner. Andre gode podcasts her.

 

CYKELCOMPUTER ELLER SMARTPHONE?
Ved første øjekast blev jeg lidt forelsket i Garmins nye cykelcomputere, Touring Edge. En lille fin GPS til styret. Men  når jeg lige tænker over det, så vil jeg nok blive gladere ved at købe et HandleBand til styret. Smart Kickstarter-projekt til iPhone.

 

Den moderne Maslow-pyramide.
God weekend!

 

 

Spred ordet

Flattr this!