Mine yndlingspodcasts

Jeg har lyttet til podcast i mange år, og det undrer mig tit, at mediet ikke har større udbredelse. Men man må nok erkende, at det til dels skyldes, at det kan være ret svært at finde rundt i junglen af podcasts. Derfor denne liste over mine aktuelle – og tidligere – favoritter (Opdateret 9. februar 2016).

Der er altid plads til flere podcasts på listen. Så del gerne dine egne favoritter.

FUP I FARVANDET
Morten Wichmann og Mikkel Malmberg inviterer en dansk standup-komiker indenfor næsten hver uge. Jeg har flere gange taget mig selv i at fnise i s-toget med podcasten i høretelefonerne, men du skal nok være til dansk standup for at komme helt op at ringe. Abonner på Fupifarvandet.dk.

COOL TOOLS
Interessante folk bliver interviewet om deres yndlingsredskaber i Cool Tools. Alt fra software, gadgets til godt gammeldags værktøj.

RUN FOR COVER
Run For Cover er en butik og et pladeselskab OG en podcast. Hvis du bare har den mindste interesse for dansk hiphop, er der meget guld i arkivet. Fx. interviewet med Tue Track, der blev så langt, at det blev bidt over i to episoder.

TECHSISTENS
Susanna Rankenberg og Patrick Damsted har efter eget udsagn Danmarks anden- og tredjebedste stemme. Og det har de ret i. For uindviede kan det lyde som en gang ufokuseret, fnisende og indforstået snak. Men giv den en chance. Techsistens er en af den slags podcasts, der kan få mig til at cykle liiidt længere for at få det hele med.

RISK
RISK er den første storytelling podcast, jeg faldt over. Typisk tragiske historier med et humoristisk eller positivt twist.

RADIOLAB
Radiolab er sublim radio. Historierne og emnerne er interessante, men jeg er allermest imponeret over fortællestilen. Meget vellykket eksperimenterende klip og speak.

THIRD EAR
Third Ear har sat standarden for podcast i Danmark. De bedste episoder er episoden om den danske storsvindler Rieper-Holm, som er sluppet godt af sted med at udgive sig for at være milliardærarving, barchef, MTV-vært, ishockeystjerne, søofficer og erhvervsleder. Og episoden: I Et Forhold Med.
Lige nu samarbejder ThirdEar med Politiken. Abonner også på ThirdEar.dk her.

REPLY ALL
Emnerne i Reply All bliver hentet i øst og vest, men der er ret tit gode historier. Shine on You Crazy Goldmann er en af sidste års bedste podcasts-episoder.

FREAKONOMICS
Økonomi har aldrig været så sjovt, pædagogisk og indlevende. Freakonomics fortæller fx. interessant om boligpriserne i New York i Fitness Apartheid.

THE MOTH
Virkelig gode storytelling-arrangementer fanget på bånd. Hvis du kommer til USA, så tjek, om The Moth holder et livearrangement i nærheden. Det kan være ret interessant.

THIS AMERICAN LIFE
Jeg får ikke lyttet meget til This American Life længere, men der ligger guld i arkivet. Fx #1 Party School  og episoden om detektivbureauet med soccer moms, der ender helt uventet.

KEXP – LIVE PERFORMANCES
Studiekoncerter og interviews med aktuelle artister. Fx. John Grant, Daughter og Junip. Abonner her.

ROCKETCAST
Nikolaj Rasmussen og Esben Hardenberg serverer it-nyheder krydret med personlige betragtninger om forbrug og produktivitet. Abonner på Rocketcast.dk.

SOLOPRENEURCAST
Karin Høgh lavede podcasts, da de fleste ikke anede, hvad det var. Nu laver hun podcasten for selvstændige: Solopreneurcast.

JOURNALISM.CO.UK – PODCAST
Korte men ret skarpe udsendelser om journalistikkens fremtid. Om crowdsourcing, forretningsmodeller og så videre. Abonner her.

SAMDATA
Samdata-podcasten fra fagforeningen kan have høj nørdefaktor. Så er du advaret.

JUDGE JOHN HODGMAN
Den amerikanske komiker har med Judge John Hodgman en slags engelsk udgave af Mads og Monopolet. Dog med et lidt mere humoristisk islæt og kun med én sag fra episode til episode.

BYLYD
En podcast om byen: Bylyd.

SERIAL
Podcasten alle snakker om. Serial er nu i gang med sæson to.

ANTPHILOSOPHY
Mikael Rieck er fascineret af tanken om passiv indkomst. I Antphilosophy interviewer han folk, der har viden om SEO, digital markedsføring, affiliate marketing osv.

KCRW UNFICTIONAL
Bare gode historier.

TODAY’S TOP TUNE
Today’s Top Tune fra KCRW er præcis det: Et dagligt nummer. Der er meget skrald, men af og til dukker der et nyt yndlingsnummer op. Sandsynligvis af rettighedsmæssige årsager ligger numrene ikke tilgængelige til stream i særlig lang tid.

ALBUM
Jeg elsker at lytte til Ralf Christensen og Kristian Leth nørde musik. Det begyndte på DR, men så blev de smidt ud (angiveligt fordi der var for meget snak og for lidt musik). Sidste år crowdfundede de over 120.000 kr til at lave en nye sæson. I 2016 forsøger de igen.

STRANGERS
En podcast med skæve og tankevækkende fortællinger. For eksempel denne om den brændende mand i Tibet.

UCPH TALKING ABOUT
Fin formidling. Eksperter giver deres syn på aktuelle danske film. Holder de sig til forskningen? Desværre lang tid siden sidste episode.

POTTERCUT
Ib Potter er en af de rareste folk, man kan finde i branchen for onlinemarkedsføring. Og så er han god til at stille kritiske spørgsmål til sine gæster. Onlinemarkedsføring med tilpas stort bullshit-filter. Pottercut handler om email-markedsføring, Google-reklamer og SEO.

GAMLE MÆND I NYE MEDIER
To gamle mænd med god indsigt og interessante holdninger til sociale medier finder du i Gamle Mænd i Nye Medier. Du skal dog også kunne tåle en del småerotiske hentydninger og en god portion mediebrok.

PLANET MONEY
Planet Money er korte men indsigtsfulde programmer om økonomi.

BRO FM
BRO fm er podcast-udgaven af den roste blog fra Bro Kommunikation.

MERE MOBIL
John G, tidligere redaktør på Mobilsiden, podcaster lidt uregelmæssigt. Blandt andet interview med direktøren for Lumigon, det nye danske mærke ID2Me og andre personligheder fra telebranchen. Se mere på MereMobil.dk.

HELP MARKETING
I Help Marketing forsøger Eric Ziengs at hive tips og lærdom ud af primært danskere, der arbejder med online marketing, ledelse og salg.

60 MINUTES
Ja, man burde se “60 Minutes” hjemme på skærmen, men jeg sidder nu en gang mere på min cykel – og der fungerer tv-programmet i lydform også ret godt. Abonner hos CBS.

RESIDENT ADVISOR
RA Podcast har en ny dj på programmet i hver udsendelse. Godt at arbejde til.

PREHYPE
Danske Henrik driver firmaet Prehype i New York. I podcasten af samme navn interviewer hans eksperter og andre med iværksætteriver.

Podcasts fra DR og Radio24syv er jo egentlig bare almindelige radioprogrammer lavet til æteren. Så dem har jeg samlet i bunker her:

 • Det Elektriske Barometer
 • Mads og Monopolet
 • Wikibeats
 • Selvsving på P1
 • Harddisken
 • Mennesker og Medier
 • Detektor
 • P1 Dokumentar
 • Fortællinger fra Virkeligheden
 • Feature
 • P6 Beat Elsker
 • Panorama
 • Radiofortællinger
 • Sproglaboratoriet
 • Debut
 • Elektronista
 • Huxi og det Gode Gamle Folketing
 • Mikrofonholder
 • Europa i Flammer
 • Den Korte Radioavis
 • Hitlers Æselører
 • 24 Mord

Jeg møder hele tiden nye podcasts, og der er også tit nogen, der stille og roligt glider ud af mit podcastskab igen.

SKÆRSILDEN
Macbreak Weekly Podjournalen – Re/Code – Radio Diaries – 99% Invisible – Accidental Tech Podcast – The Art of Paid Traffic – Back to WorkThe BugleTom and Mat Attack – CodeNewbie – Nardwuar – Wireless NightsCrate Diggers – WTF – Daily Tech News Show – Einfach Podcast – For Grim til TV – FT Alphabet – FT News – FT World Weekly – Hatching – HeartBeats – Love+Radio – Macbreak Weekly – The Morfars Podcast – The Nordic Web – Politikens Skyggekabinet – Tech Weekly – Startup – Rosenberg Radio – The Documentary (BBC).

God lytter!

 

PS: Jeg hører i øvrigt podcast via Overcast på iPhone.

PSS: Du kan downloade links til alle mine podcasts via linket her. Upload OPML-filen i din egen podcastafspiller.

PSSS: Der er mere inspiration at hente hos Anders, Julie LykkeMikkel Marius Winther og Politiken.

PSSSS: Husk at du kan “hapse” enkelte episoder af podcast uden at abonnere på dem med Latr.fm.

 

Spred ordet