FREDAGSLINKS – Uge 38

Videoer, læsestof og lir jeg er faldet over i ugens løb, som du også burde give et kig. God fornøjelse. Og god weekend!

 

LAVOPLØSELIG KRIMINALITET
GTA 5 udkom i denne uge. Det er der skrevet en del om, men kan du huske, hvordan spillet oprindeligt tog sig ud? Det viser BBCs Rory Cellan-Jones her i en video fra 1996. Er du på Twitter, så følg Rory der.

 

DU HAR 214 VENNER PÅ FACEBOOK
Atcore.dk har kigget i Facebook-statistikkerne og præsenterer dem ret flot. For eksempel har en Facebook-profil typisk 214 “venner”, og så er Danmark angiveligt det 9. mest Facebook-forelskede land i verden. Print eller download på Atcore.dk.

 

FØRST KOM LP’EN – SÅ CD’EN – NÆSTE FORMAT ER PONO…?
Neil Young har sagt, at han vil revolutionere musikformatet. Det vil han gøre med Pono i 2014. Jeg er ikke helt sikker på produktet. Men det lader til at være et format og en afspiller, der skulle kunne gengive digital lyd på helt nye måder.

Hearing PONO for the first time is like that first blast of daylight when you leave a movie theater on a sun-filled day. It takes you a second to adjust. Then you enter a bright reality, of wonderfully rendered detail.

Se mere på Mypono.com eller Facebook.

 

SNAGFILMS
I strømmen af streaming sites er Snagfilms skammeligt underrepræsenteret. Her kan du gratis se en god bunke dokumentarfilm, film af ukendte instruktører men også filmklassikere, som for eksempel “Plan 9 From Other Space” af Ed Wood, der angiveligt skulle være historiens dårligste film ->

 

DIN IPHONE HAR SKIFTET HAM
Med iOS7 har iPhonen fået en større overhaling. Og jeg har brug for at blive holdt lidt i hånden. Jeg har fundet de bedste guides og tips hos Techcrunch og MakeUseOf.

 

SIG DET MED GIFS
Send gakkede digitale hilsener med denne tjeneste. En oplagt kombination af SomeEcards og Giphy. Jeg har tidligere nævnt Giphy her.

 

BETAL JOURNALISTER MED PEANUTS – OG RED EN BRANCHE
Medier og journalister har brug for at tænke ud af boksen, hvis de vil sikre sig indtægter i en branche med døende forretningsmodeller. Beacon.com er et godt bud. Kald det en slags Spotify for nyheder. Du betaler 5 dollars om måneden og vælger et medie eller en journalist, som skal modtage dine penge. Samtidigt får du adgang til alle artikler fællesskabet skaber.

Jeg har straks tilmeldt mig og abonnerer nu på nyheder fra Nordkorea.

 

LAD NABOEN VASKE DIT TØJ
Hvis vi kan dele bolig via Airbnb, så kan vi vel også dele vaskemaskiner? Det er idéen bag Hello. Dog stadig et koncept

 

GOOGLE VIL BESEJRE DØDEN
Google vil lave robotbiler, telefoner – og nu også afskaffe døden. Eller Google har i hvert fald investeret i Calico, der blandt andet skal forske i aldring som en sygdom, der kan kureres eller bremses. Time har en laaang artikel om det (kræver registrering). Du kan også læse om det hos Larry Page på Google+.

 

DROPBOX-REVOLUTIONEN
Wired har en ret lang og god artikel om Dropbox’ ambition om at være fremtidens svar på harddisken. Og mere til.

 

God weekend!
WifiRules

Spred ordet

Flattr this!