Jeg savner så meget musik på streamingtjenesterne

Tears

Det kan godt være, at der er 20 millioner sange på Spotify.

Men det er bare ikke nok.

Der er for mange huller i osten. For mange interessante bands, albums og sange, vi ikke kan streame. Derfor har jeg besluttet at lave et lille, åbent kartotek over de albums, jeg savner. Du kan se den HER – og selv bidrage HER.

HVORFOR?
Som kassettebåndet, vinylpladen og cd’en før har været det i andre perioder, er streaming lige nu musikkens foretrukne fartøj.

Det kan man vælge at juble over eller begræde. For eksempel mener Thom Yorke fra Radiohead, at tjenester som Spotify er en død mands prut.

Jeg er ikke ude i et reklame-ærinde for hverken Spotify, WiMP, TDC Play, Deezer, Rdio eller hvad tjenesterne kalder sig. Det kan jo også sagtens være, at vi lytter til musik via af helt andre kanaler og via andre forretningsmodeller om 10-20 år, men overgangen fra de fysiske medier til en langt mere digital distribution kan jo resultere i, at vi får deciderede huller i kulturarven – hvis man spænder buen sårn lidt hårdt.

På den kortere bane betyder de manglende sange jo, at der er en masse dejlig musik, som nye generationer ikke bliver præsenteret for. Det betyder også, at kunstnere går glip af nogle potentielle indtægter – hvor store eller små de så end må være.

LET’S GO!
Men jeg er ikke naiv.

Der kan være mange andre årsager end simpel forglemmelse til den manglende musik i streamingtjenesterne.

Hvis et band oprindeligt selv udgav sine plader, så glipper det ofte, at få de første skiver med online. Der er også et økonomisk aspekt. For eksempel har den danske hiphop-gruppe Sphaeren valgt at lægge deres samlede bagkatalog til gratis download, fordi der er for mange omkostninger forbundet med at gøre det tilgængeligt i streamingtjenester. Kunstnere kan være døde. Udgivere gået konkurs, og så er der måske ikke lige styr på, hvem der har rettighederne længere.

Og så er der selvfølgelig Radiohead, AC/DC og andre, der stadig har nogle idealistiske kvababbelser over fænomenet streaming. Og kunstnere der helt fair og bevidst forsøger at skabe sig en forretning – uden hjælp fra streamingtjenester.

Men hvor om alting er. Lad os prøve at sætte navn på de albums, vi savner. Jeg er begyndt HER. Du er velkommen til at bidrage selv under artiklen eller her.

Spred ordet

Flattr this!

 • Alf Lenni Erlandsen

  Hvorfor brokke sig???? Bare brug XBOX music istedet. Alle de alternative, experimenterende og smaa navne jeg savnede hos Spotify og Rdio var her. Men deres katalog er ogsaa 12 mill numre stoerre end Spotify og 10 mill stoerre end itunes. Fungerer paa alle platforme inkl. i en netplayer osv osv.

  • Det lyder interesant. Har du et link til antallet hos Xbox? (De 12 mio ekstra numre i forhold til Spotify).
   Jeg var egentlig overbevist om, at tjenesterne fik deres musik via de samme kanaler, og at katalogerne ofte er meget ens.

   Har du prøvet, om nogle af albumene på listen – http://kavr.dk/spotifymangler/ – kan findes hos Xbox Music?

   • Alf Lenni Erlandsen

    I 2012 saa det saadan ud link foelger), mest fordi at Microsofts maanedlige Zune Pass (som var der laenge foer nogen andre services) blev til Xbox music og deres stor sats i fht itunes fra starten var netop den alternative side. Tjek forskelle mellem de store her http://mashable.com/2012/10/16/xbox-music-compared/ Eller kan du altid proeve en maaned gratis hos Xbox via denne (hvor man ogsaa kan streame via browseren) http://music.xbox.com/

    • Tror jeg fortsætter med at klynke lidt endnu. Det fungerer ifølge MS kun på Xbox og PC. Jeg sidder på Mac/iPhone. Og har ingen Xbox :-/ Tester på et senere tidspunkt.

     • Alf Lenni Erlandsen

      Men det kører i en browser (optimeret til både IE, safari, chrome, firefox og opera), og der er apps til både ios og android, så tror du har set forkert.